Modifikovaný škrob. Takmer všade prítomný.
Neumiera sa naň. Samozrejme.
Nie je škrob ako škrob. Aj keď k životu nepotrebný, potravinári ho majú často krát ako modlu. Ako stabilizátor ( znie to celkom motoristicky) a zahusťovadlo. Lacná vecička, ktorá v zásade v potravinách až takú škodnú...
Celý článok
Neverila som, keď som si pozrela môj obľúbený Rajo cottage cheese v chilli prevedení, prečo a ako je možné, že jeden výrobca a jeden druh - a tak rozdielne zloženia. Opäť sa pýtam prečo? Prečo biely čistý je naozaj prírodný a čistý a "ten"s príchuťou, ktorej stačilo dodať len povedzme laicky chilli...
Celý článok
Prečo v jednotnej cene si vybrať niečo, čo tej cene nezodpovedá, keď na druhom brehu rieky stojí rovnocenný partner s bonusmi zdravia navyše? Chutia dobre oba, o tom niet pochýb. Opäť stačí použiť vidiecky rozum a narátať si v tomto prípade, že menej surovín v zložení je viac úžitku v tele. Tak si...
Celý článok
Nie som odborník na stravu, ale mám čo to prečítané, prediskutované, odskúšané na sebe a pri použití zdravého rozumu sa mi darí ostať pri štýle lowcarb a niečo navyše a niečo pomenej.
Čo to niečo navyše a pomenej znamená.
Nechcem byť ovplyvnená a doživotne obmedzovaná niečími nápadmi, 100%...
Celý článok
No. Ěčka naše každodenné, daj nám... preč.
Áno. Keby si ľudia viac všímali zloženie potravín, možno by predišli problémom. Možno nie. Ale vedome do seba dostávať chémiu, niektorú dokonca v západných krajinách zakázanú, a my to ešte hrdlo dáme so stupňom škodlivosti na obal a do produktu....
Celý článok
Jedna zásadná vec. Nemám rada komentáre a snažím sa ich aj ja vyvarovať typu:
To nie je správny guláš!
Takto sa cestoviny nevaria!
Zo zajaca nemôžeš predsa robiť sviečkovú!
Mak a lekvár sa nehodia spolu!
Tento kuchár nevie variť!
.....a podobne.
Nikto, opakujem nikto univerzálny...
Celý článok