Cottage cheese - aký a prečo
Neverila som, keď som si pozrela môj obľúbený Rajo cottage cheese v chilli prevedení, prečo a ako je možné, že jeden výrobca a jeden druh - a tak rozdielne zloženia. Opäť sa pýtam prečo? Prečo biely čistý je naozaj prírodný a čistý a "ten"s príchuťou, ktorej stačilo dodať len povedzme laicky chilli príchuť, alebo feferóny, mletú chilli .. tak, ako to robím ja, keď si kúpim čistý biely, prečo je diametrálne odlišný?
Zastavuje sa mi rozum, opäť sa asi nezaobídeme bez použitia škrobov a zahusťovadiel, ktoré v bielom potrebné nie sú a syr je krásne polohustý - ako má byť.
Pre porovnanie pridávam zloženia produktov na obrazotvornosť a úvahu ( hodnotenie aplikácie fér potraviny - biely +25 bodov, chilli +5... )
Biely:
mlieko, smotana, jeda soľ / sacharidy 3,8g/100g
Chilli:
mlieko, smotana, jeda soľ a ochucujúca zložka ( cibuľa, voda, cukor, chren, paprika, modifikovaný škrob, smer korenia, chilli extrakt a umelá aróma) / sacharidy 4,9 g/100g
!!! fakt je do uvedeného potrebné pridať cukor, umelé aróma a modifikovaný škrob?