Leto a varenie?
Po dlhšej odmlke som opäť prítomná nielen na web-e, ale aj v kuchyni :-) Počas tých veľkých horúčav aj človek, ktorý rád trávi čas v kuchyni musí analyzovať, koľko času vynaloží na rýchly pokrm, aby zbytočne nezahrieval interiér a nemíňal ťažko získanú energiu v tých tropických teplách vymýšľaním v kuchyni. Vždy sa dá nájsť výmysel, aby ostal aj čas - aj niečo na tanieri, čo sa dá zjesť a na čo sa aj dá pozerať:-)
Počas týchto veľmi teplých dní sa mi osvedčili rýchle a chutné pokrmy ako klasické lečo, zapekané tortily v kontaktnom grile naplnené úplne hocičím - čo dá záhrada, chladnička alebo svokra :-), vždy samozrejme základ syr a cibuľka.. Pomerne rýchlou ľahkou večerou sú aj toasty, alebo plnená studená paprika syrom a bryndzou, detto paradajky a vajíčka :-), vajíčková omeleta, prípadne pečená syrová paprika, zapekaná brokolica a kade čo ine :-) Veľmi obľúbená a často používaná cuketa, napríklad aj na základné cesto na pizzu.. Vždy lepšie ako biela múka :-)
Zo skladkých rýchloviek nemožno opomenúť orechové štangličky, na ktoré nedám dopustiť, alebo vymyslené muffiny obmenené surovinami, ktoré sú primerané ročnému obdobiu, rýchle lievance, alebo klasické palacinky, prípadne neskutočne dobré linecké cesto na množstvo spôsobov.
Čas zavárania broskýň, sliviek, paprikovej pomazánky, džemov a kadečoho iného je dúfam za nami a teším sa na jesennú čalamádu a pečené gaštany, hríbovú omeletu, alebo len hríbiky a cibuľkou a cesnakom..
Leto už stráca na svojej sile, aj keď posledné dni majú byť teplé, západ a východ slnka, chladné noci sa s letom lúčia. A popravde aj ja a rada si vychutnám krásnu jeseň..
No dovtedy načerpám silu v mojom obľúbenom egypte, odkiaľ dúfam, prinesiem ďalšie chilli papričky :-)