Rýchlo je aj dobre, v kuchyni určite
Tak tak, obzvlášť na dedine, pri dvoch jazvečíkoch sa nebudem v kuchyni zdržovať dlhšie, ako je potrebné. Nie vždy je efekt dlhého času v kuchyni úmerný výsledkom a keď sa chce a darí sa, za krátky čas pri dobre zorganizovanej práci je výsledok zaručený. A nikto nemusí vedieť, že ste všetko stihli za 40 minút a ešte aj pobudnúť hodinku vo vírivke. Žijeme len raz, tak využívame čo sa dá :-)
Moje rýchle typy.
Paradajková polievka. Keďže začína sezóna a paradajky dozrievajú pomaly z hodinky na hodinku, tak moja rýchla polievka je:
Dve lyžice masla rozpustiť, pridať cibuľku , je jedno na aké kúsky, aj tak sa rozmixuje, ošúpané paradajky - aj dobré kilo, chilli podľa chuti - teda živé feferónky, dva strúčiky cesnaku, bazalku - koľko Vám vyrastie a koľko len chcete. Osolíme, okoreníme, a pod pokrievkou varíme, koľko chceme. Aby sa všetko rozvarilo. Ak aj zabudnete a máte keramické hrnce, nepripáli sa.
Všetko poriadne zmixovať a ak sa Vám zdá hustá, prilejte trošku vody. Ja ľúbim hustú. Potom zoberte pár ošúpaných paradok pokrájaných asimetricky ako chcete a ešte dovarte, aby polievka vrela. Kto ľúbi a podľa typu a slakosti paradajok si dosoľte ale pridajte trošku trstinového cukru,
polievka je krémovo hustá, mne tam jadierka od paradajok nevadia, práve naopak, viem, že tam reálne paradajky sú a pasírovanie je pre mňa strata času. Stačí, keď robím pretlak a kečup. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a čerstvou bazalkou a oregánom.
20 minútková polievka je na svete, a vy si zašpiníte jeden nôž a ponorný mixér a miniete dohromady od 20 minút do :-) podľa toho, čo Vás zamestná alebo či na polievku nezabudnete ako niekedy zvyknem ja :-)
Dobrú chuť .